YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Lineaarilaakerit

 
 
 
 

Lineaari-kuulalaakerit

Lineaari-kuulalaakerit ovat erikoiskuulalaakereita, joissa on useita kuularivejä. Nämä laakerit mahdollistavat koneenosan liikkumisen suoraviivaisesti akselilla alhaisella kitkalla. Schaeffler Groupilla on kattava valikoima lineaari-kuulalaakereita: kompakti-, kevytrakenne- ja massiivisarja.

Kevytrakennesarjan lineaari-kuulalaakereissa ei ole ulkorengasta, vaan laakerin ullkohalkaisijalla useita vierintäratalevyjä, joilla lineaarilaakereiden kuulat pyörivät. Vastavierintäratana kaikissa lineaari-kuulalaakereissa toimii INA-akseli, joka on valmistettu tarkkaan työstetystä teräksestä.

INA-lineaari-kuulalaakerit mahdollistavat kitkattoman ja tasaisen lineaariliikkeen. Mahdolliset +/- 40 kulmaminuutin linjausvirheet liitäntärakenteessa voidaan tasata.

Akselit

Akselit on valmistettu joko nuorrutusteräksestä tai ruostumattomasta vierintälaakeriteräksestä. Akseleiden otsapinnat voidaan työstää asiakkaan toiveen mukaisesti: esim. sileät otsapinnat, hiotut akselitapit, kierretapit tai kierreporaus.

Nuorrutusteräksestä valmistettujen akseleiden pintakovuus on 670 - 840 HV. Kevytrakenteita varten voidaan toimittaa myös onttoja akseleita.

Schaeffler Groupin tuotevalikoimassa olevat yksiosaiset akselit ovat max. 6000 mm:n pituisia.

Akseleihin voidaan asentaa juoksurullia ja lineaarikuulalaakereita. Nämä lineaarijohteet ovat erittäin monikäyttöisiä ja niillä on rajaton iskupituus, ne ovat tarkkoja ja erittäin kantokykyisiä. Lisäksi ne kestävät suuria nopeuksia.