Julkaisut
 

Esitteet | 2012-12
BEARINX®-online Shaft Calculation

 
Laakerilaskenta

BEARINX-online akselilaskenta

Tehokas INA/FAG-laskentaohjelma – nyt myös online-versiona
Tämä palvelu on tarkoitettu vain INA/FAG-suora-asiakkaille tai INA/FAG-jälleenmyyjille!

 

Tähän asti Internetissä käytössä olleissa online-laskentatyökaluissa on käytetty pääsääntöisesti pitkälti yksinkertaistettuja laskentamenetelmiä. Monissa tapauksissa akselin taipumasta johtuvaa laakereiden kaltevaa asentoa ja laakerityyppien erilaisia jousto-ominaisuuksia ei ole otettu lainkaan huomioon. Usein myös laakereiden sisäinen kuormituksen jakautuminen – ratkaiseva seikka väsymisajan kannalta – määritetään likiarvomenetelmin.

 

BEARINX-onlinen ansiosta voit nyt määrittää vierintälaakereiden todellisen kuormituksen akselin taipuman ja jousto-ominaisuudet huomioon ottaen. Tällöin lasketaan tietysti tarkasti myös laakerin sisäinen kuormituksen jakautuminen aina kosketuspaineen laskentaan asti vierintäelimen todellinen profiili huomioon ottaen.

 
Helppokäyttöinen käyttöliittymä
 
INA/FAG-vierintälaakereiden tietokanta
 
Akselin liikkeet graafisena esityksenä
 
 

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Käytettävät laskentamenetelmät ovat identtisiä BEARINX-ohjelmassa käytettyjen algoritmien kanssa: molemmat ohjelmat käyttävät samaa lähdekieltä. BEARINX-onlinen ansiosta voit omalla työpisteelläsi tehdä monilaakeroitujen, yksiakselisten akselijärjestelmien laskelmia.

Java-pohjainen käyttöliittymä tukee helppoa tietojen syöttöä. Graafinen esitys antaa yleiskuvan konstruktiosta ja helpottaa tietojen tarkistamista.

INA- ja FAG-vakio-ohjelman sisältämät vierintälaakeri- ja geometriatiedot saat helposti käyttöösi integroidusta tietokannasta. Varsinainen laskenta tapahtuu INAn tehokkailla laskentapalvelimilla.

Neuvontainsinöörit apunasi

BEARINX-onlinen avulla luomasi syöttötiedot ovat yhteensopivia BEARINX-ohjelman kanssa. Näin tiedonvälitys neuvontainsinööriemme kanssa helpottuu ja vältämme päällekkäisen työn.

Selkeä HTML-muotoinen tulosdokumentaatio ja graafinen esitys akselin liikkeistä ja laakereiden sisäisen kuormituksen jakautumisesta helpottavat suunnitellun rakenteen analysointia.

Perusteellinen tukijärjestelmä ja online-opetusohjelma auttavat sinua hyödyntämään BEARINX-onlinen kaikkia käyttömahdollisuuksia.

DIN ISO 281 -standardin lisälehdessä 4 (huhtikuu 2003) määritellään ensimmäisen kerran yhtenäinen tapa laskea laakereiden väsymiselinikä nykyisen tekniikan tason mukaista tietokoneavusteista laskentamenetelmää käyttäen. Tämä laskentamenetelmä on tietenkin käytössäsi BEARINX-onlinessa.

 
Kaikki ei hoidu Internetin avulla: henkilökohtaisia yhteyksiä ja teknistä neuvontaa ei pidä unohtaa !

Yhteistyön tehostaminen

BEARINX-online laskentaohjelman tarkoitus ei ole korvata Schaefflerin neuvonta- ja laskentapalvelua. Haluamme pikemminkin tehostaa yhteistyötä kanssasi ja antaa sinulle mahdollisuuden tehdä jo tuotekehitysprosessin varhaisessa vaiheessa alustavat vierintälaakerivalinnat, jotta tuotekehitystyöhön käyttämäsi aika lyhenisi.