LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Apuvälineet
YHTEYSTIEDOT
 
Asennus ja irrotus

Apuvälineet

Laakerinkäsittelytyökalu

Laakerinkäsittelytyökalulla BEARING MATE keskikokoisten ja suurten vierintälaakereiden käsittely on helppoa. Sitä voidaan käyttää myös tapauksissa, joissa laakeri lämmitetään ennen asennusta.

Työkalu koostuu kahdesta kahvasta ja kahdesta teräspannasta. Teräspannat kiristetään tiukasti laakerin ulkorenkaan ympärille. Pallomaisia rulla- ja kuulalaakereita käsiteltäessä toimitukseen kuuluvat lukituslevyt estävät sisärenkaan kääntymisen.

Laakerinkäsittelytyökalun avulla laakeria voidaan siirtää joko käsin tai nosturilla. Nosturia käytettäessä laakeria voidaan kääntää haluttuun asentoon kahden kantohihnan avulla.

Työkalua ei tarvitse irrottaa laakeria lämmitettäessä. Se venyy vastaavasti laakerin laajetessa.

Työkalu soveltuu max. 500 kg painoisille laakereille ja max. +160 °C lämpötiloille.

 
 

Suojakäsineet

Lämmönkestävät suojakäsineet soveltuvat erityisesti lämmitettyjen vierintälaakereiden ja muiden asennettavien tai irrotettavien osien käsittelyyn. Käsineet suojaavat leikkaavilta esineiltä ja mekaaniselta kulutukselta.

Suojakäsineet GLOVE-PRO kestävät max. +150 °C lämpötiloja. Mikäli käsiä halutaan suojata ennen kaikkea korkeilta lämpötiloilta, eristävät suojakäsineet GLOVE-PRO-TEMP ovat oikea valinta. Käsineissä on monikerroksinen rakenne, ne eivät sisällä puuvillaa ja ovat öljyn- sekä lämmönkestävät max. +200 °C asti. Mikäli käsiä halutaan suojata korkeiden lämpötilojen lisäksi ennen kaikkea teräviltä reunoilta, niin erinomaisesti leikkaavilta esineiltä suojaavat suojakäsineet GLOVE-PRO-CUT ovat oikea valinta. Käsineissä on monikerroksinen rakenne, ne ovat öljyn- ja lämmönkestävät max. +250 °C asti. Käsineet ovat tulenkestävät ja lämmönkestävät myös kosteana. Ne on hyväksytty mekaanista rasitusta (DIN EN 388) ja lämpörasitusta (DIN EN 407) vastaan.

 
 

Asennuspasta

Asennuspasta helpottaa laakerirenkaiden liikkumista asennettaessa ja estää niiden ns. Stick-Slip -vaikutusta, kulumista sekä raapivien asennusnaarmujen ja soviteruosteen syntymistä. Se suojaa myös korroosiolta.

Asennuspastan käyttölämpötila-alue on –30 °C ... +150 °C.

Pasta kestää vettä, vesihöyryä sekä useimpia emäksisiä ja happamia aineita.

 
 

Ruostesuojaöljy

Ruostesuojaöljy suojaa pakkauksesta otettuja laakereita. Se soveltuu myös muiden sisätiloissa varastoitavien koneenosien paljaiden metallipintojen pitkäaikaiseen korroosiosuojaukseen.

Ruostesuojaöljyä ei yleensä tarvitse pestä pois vierintälaakereista. Se on neutraali lähes kaikkiin markkinoilla oleviin laakerirasvoihin ja -öljyihin nähden.

Suojaöljy voidaan tarvittaessa poistaa emäksisillä tai neutraaleilla pesuaineilla.