LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Mekaaniset ulosvetimet
Videot

FAG Mechanical two-arm extractors

 
 

FAG Special extractor

 
 
LISÄTIETOJA

FAG Mounting Manager

Kartioreikäisten vierintälaakereiden asennusohjeet

FAG Mounting Manager

 
YHTEYSTIEDOT
 
Mekaaniset työkalut

Mekaaniset ulosvetimet

Mekaanisia ulosvetimiä käytetään pienten ja keskisuurten vierintälaakereiden irrottamiseen, jotka ovat tiukalla sovitteella akselilla tai pesässä. Laakeri saadaan irrotettua oikein, kun ulosvetimen kynnet kiinnitetään tiukalla sovitteella olevaan laakerirenkaaseen. Mekaanisissa ulosvetimissä vetovoima aikaansaadaan yleensä kierrekaralla.
Kaksi- ja kolmisakaraisen ulosvetimen sekä hydraulisen tunkin lisäksi tarjoamme erikoisratkaisuja.
Suurempien laakereiden irrottamiseen käytetään hydraulisia ulosvetimiä.

 
 

Kaksi- ja kolmisakarainen ulosvedin
Kaksi- ja kolmisakaraisilla ulosvetimillä irrotetaan kokonaisia vierintälaakereita tai tiukalla sovitteella olevia sisärenkaita.
Kaksisakaraisella PULLER-2ARM ja kolmisakaraisella PULLER-3ARM ulosvetimellä voidaan irrottaa myös muita osia kuten hammaspyöriä.

 
 

Hydraulinen tunkki
Hydraulisella tunkilla PULLER-SUPPORT irrotetaan tiukalla sovitteella olevia osia yhdessä mekaanisen ulosvetimen kanssa. Tunkki asetetaan akselin pään ja ulosvetimen pultin väliin. Ulosvetimen pultin halkaisija ei saa alittaa annettua vähimmäisarvoa! Huomioi suurin sallittu vääntömomentti!

 
 

Laakereiden erikoisulosvedin
Laakereiden erikoisulosvetimellä PULLER-SPECIAL voidaan irrottaa seuraavat säteislaakerityypit: urakuulalaakerit, pallomaiset kuulalaakerit, lieriö- ja kartiorullalaakerit, pallomaiset rullalaakerit (vain sisärenkaat), viisto- ja nelipistelaakerit. Laareiden erikoisulosvedin koostuu peruslaitteesta ja vetoholkista. Vetoholkki sulkeutuu ja jännittyy sisärengasta vasten, kun se ruuvataan kiinni peruslaitteeseen. Tuotevalikoimassa on neljä erikokoista peruslaitetta. Vetoholkki tilataan laakerin mukaan. Suurta vetoholkkia käytetään hydraulisylinterillä, nämä vetoholkit toimitetaan pyydettäessä.

 
 

Sisäpuoliset ulosvedinsarjat
Sisäpuolisella ulosvedinsarjalla PULLER-BORE voidaan irrottaa tiukalla ulkorenkaan sovitteella olevat pienet ura- ja viistokuulalaakerit. Sisärenkaan reiän on oltava vapaa. Sisäpuolisia ulosvetimiä voidaan tilata myös yksittäin. Sisäpuolisella ulosvedinsarjalla PULLER-INTERNAL voidaan irrottaa tiukalla ulkorenkaan sovitteella olevat vakiourakuulalaakerit. Akselia ei tarvitse purkaa. Sisäpuolisia ulosvetimiä, vastatukia ja isku-ulosvetimiä voidaan tilata myös yksittäin.