LISÄTIETOJA
 
YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Urakuulalaakerit

Yksiriviset urakuulalaakerit ovat sähkömoottoreissa eniten käytetty laakerityyppi. Laakerit ovat edullisia, ne kestävät sekä aksiaali- että säteiskuormituksia, soveltuvat suurille pyörimisnopeuksille ja niiden käyntiääni on hiljainen. Tiivistetyt laakerit on kestovoideltu.

Schaeffler Groupin tuoteohjelmassa ovat kaikki sisähalkaisijaltaan 6 – 850 mm urakuulalaakerit.

Tasaisen käynnin varmistamiseksi urakuulalaakereissa on tärkeää valita oikea käyttövälys ja aksiaalinen esijännite. Sovellusinsinöörimme auttavat mielellään laakerointien optimoinnissa. Esimerkiksi aksiaalisen esijännityksen tulee olla 1 – 2 % laakerin dynaamisesta kantoluvusta. Moottoreissa esijännite voi kuitenkin voimakkaan värähtelyn takia olla 3 – 4 % dynaamisesta kantoluvusta. Tämä esijännite saavutetaan yhdellä tai useammalla jousella laakerin koosta ja sähkömoottorista riippuen.

Kuulalaakerit ovat hiljaisia laakereita. Kaikki FAG vakiokuulalaakerit saavat parhaat arvosanat korkealaatuisista osistaan ja sisärakenteestaan, joka optimoi sekä kantokykyä että käyntiääntä.

Pienissä ja keskisuurissa sähkömoottoreissa hiljainen käyntiääni ja alhainen energiankulutus ovat erityisen tärkeitä. Siksi Schaeffler on kehittänyt keskikokoisten kuulalaakereiden ominaisuuksia edelleen. Uudet FAG Generation C kuulalaakerit ovat entistä hiljaisempia, niillä on alhaisempi kitka ja ne voidaan toimittaa optimoiduilla tiivistimillä.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy