YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Laipalliset pesälaakeriyksiköt

 
 
 
 
 

Laipalliset pesälaakeriyksiköt isoille sähkömoottoreille

Schaeffler valmistaa täydellisiä laipallisia FAG pesälaakeriyksiköitä laakerikilvellä varustettujen suurten sähkökoneiden roottorilaakerointeihin. Valikoimassa ovat tyypit FERS, FERB, FKC ja FKB.

Laipalliset pesälaakerit muodostavat kompaktin yksikön, johon kuuluu yksi tai kaksi laakeria, tiivistin ja pesä. Pesä on valmistettu pallografiittivaluraudasta (GGG-50), suomugrafiittiraudasta tai valuteräksestä (ks. kuva). Yksikkö ruuvataan aksiaalisesti kiinni koneen runkoon.

Laipalliset FAG pesälaakeriyksiköt tarjoavat monia etuja suurten sähkökoneiden suunnittelussa, valmistuksessa, asennuksessa ja huollossa. Laakerikilpien suunnittelu on paljon yksinkertaisempaa, jolloin suurten moottorirunkojen valmistus helpottuu huomattavasti. Kehittyneen rakenteen ansiosta nämä laakeriratkaisut ovat aina huoltoystävällisiä.

FERS- ja FERB-pesälaakeriyksiköt

  • FERS: kapea laipallinen pesälaakeri, jossa integroitu lieriörullalaakeri toimii vapaakäyvänä laakerina
  • FERB: leveä laipallinen pesälaakeri, jossa lieriörullalaakerin ja urakuulalaakerin yhdistelmä toimii ohjaavana laakerina

Erikoistyyppinä valmistetaan laipallisia pesälaakereita, joissa on sisäänrakennetut viisto- ja urakuulalaakerit.

FERS- ja FERB-pesälaakeriyksiköt soveltuvat 100 – 400 mm:n akselihalkaisijoille ja ne voidaan asentaa sekä vaaka- että pystyakselille. FERS- ja FERB-pesälaakeriyksiköissä on vakiona rasvamääränsäädin, välirengas ja kannet, joten ne ovat ihanteellinen kokonaisratkaisu, jolla asiakas saavuttaa korkean suorituskyvyn edullisesti.

FKC- ja FKB-pesälaakeriyksiköt: erikoisrakenne öljyvoitelulle

Näissä pesissä käytetään yleensä pallomaista säteis- tai aksiaalirullalaakeria. FKB-pesälaakeriyksiköt on suunniteltu erityisesti pystymoottoreihin ja erittäin suurille aksiaalivoimille.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy