SOVELLUSTEKNIIKKA
 
Julkaisut
 

Luettelo | 2016-06
Super Precision Bearings
Spindle bearings Super precision cylindrical roller bearings Axial angular contact ball bearings

 
 

Erikoispainos | 2014-11
FAG BAX Axial Bearings
High speed bearings for main spindles

 
Käyttökohteet

Pääkaran laakerit

 

Moottorikäyttöisten työkalujen laakerit

Uudet FAG PTB-laakerit on kehitetty moottorikäyttöisiä työkaluja varten. 30 asteen kosketuskulman ansiosta ne soveltuvat erityisen hyvin suuriin aksiaalikuormituksiin. Niitä voidaan käyttää B719- ja B70-sarjan karalaakereiden tilalla, jolloin sovelluksen työstötulosta ja lastuamistehoa voidaan parantaa entisestään.

 
 

High Speed pääkaralaakerit

Uudet erittäin nopeat FAG BAX-aksiaalilaakerit kestävät suuria aksiaalikuormia ja ovat erittäin jäykkiä. Ne soveltuvat myös pyörimisnopeudeltaan pääkaran laakerointeihin. Näin ollen nämä 30 asteen kosketuskulman omaavat laakerit soveltuvat erinomaisesti, yhdessä nopeiden yksi- tai kaksirivisten N- tai NN30-lieriörullalaakereiden kanssa, jyrsinkarojen ja koneistuskeskusten sovelluksiin.

 
 

Lämmönkestävyyttä moottorikarojen laakerointeihin

Uuden FAG N..-TR -tarkkuuslieriörullalaakerin ulkorengas joustaa säteittäisesti. Tällä laakerilla pystytään ensimmäistä kertaa tasaamaan tehokkaasti moottorikaran vapaakäyvän laakerin lämpötilavaihtelut erittäin suurilla pyörimisnopeuksilla. Myös optimoitu voiteluaineen syöttö ja alhaisempi käyntilämpötila lisäävät vapaakäyvän laakerin käyttövarmuutta.

 
 

Uusi erittäin tehokas pääkaran laakeri

Uusi suorituskykyinen FAG RS-karalaakeri on todella kestävä ja soveltuu erittäin suurille pyörimisnopeuksille. Tässä suurikuulaisessa pääkaran laakerissa on yleensä 20 asteen kosketuskulma. Se alentaa pääkaran käyttökustannuksia pidemmästä käyttöiästä ja optimoidusta rakenteesta johtuen.

 
 

X-life ultra -laakerit

X-life ultra -laakerit ovat hybridikaralaakereita, joissa on erityisesti ilmailu- ja avaruustekniikan kriittisiin käyttökohteisiin kehitetyt Cronidur 30 -teräksiset renkaat. Niiden kestoikä on huomattavasti korkeampi, ja ne ovat korroosion kestäviä. Markkinoilla ne tunnetaan X- laakereina, joiden kantoluvut ovat erinomaiset ja jotka saavuttavat maailman suurimmat pyörimisnopeudet. Ne pidentävät käyttöikää moninkertaiseksi ja nostavat työstökoneen taloudellisuutta suuresti.

 
 

Vapaakäyvät laakeriratkaisut

FAG tarjoaa maailman profiloiduimman valikoiman työstökoneiden karojen vapaakäyviin laakereihin. Valikoima yltää yksi- ja kaksirivisistä erikoistarkkuuslieriörullalaakereista vapaasti käyvien karalaakereiden (FD-laakerit) kautta aina kompakteihin asennusvalmiisiin yksiköihin.

Nopeasti pyörivissä vapaasti käyvissä karalaakereissa (FD-laakerit) on urakuulalaakereiden ulkorengas, keraamiset kuulat ja lieriökuulalaakereiden sisärengas, joka on valmistettu Cronidur 30 :sta. Niitä on saatavilla avoimina, tiivistettyinä tai DLR-versioina (Direct Lube), kartiomaisella tai lieriömäisellä reiällä. Käyttökohteen vaatimusten mukaisia vapaasti käyviä laakeriyksiköitä on saatavilla kaikkina variaatioina.

 
 

Tiivistetyt karalaakerit

FAG B..2RSD ja XCS, HCS sekä HSS on kosketuksettomasti tiivistetty ja kestovoideltu käyttöiäksi.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy