YHTEYSTIEDOT
Julkaisut
 

Tietolehti | 2010-07
Products in continuous casting plant

 
 

Tietolehti | 2010-12
Products for ladle turrets in continuous casting plant

 
 

Tietolehti | 2010-07
Products for Strand Guide Rolls in Continuous Casting Plant

 
Teräksen valmistus

Jatkuvavalulaitteisto

Senkkateline

Senkkateline on tärkeä osa jatkuvavalulaitteistoa. Se pitelee paikoillaan valusankoja (joiden paino voi olla jopa 300 t). Senkkatelineen avulla valusangot käännetään joko valu- tai latausasentoon. Tämä toiminto takaa jatkuvavalulaitteiston käytön keskeytyksettä. Kun yhtä sankoa tyhjennetään, toisella puolella on käytössä täysinäinen sanko.

Senkkatelineen laakerien käyttöaika on suurista voimista ja korkeista momenteista huolimatta yli 10 vuotta.

Senkkatelineessä käytetään lieriörullalaakereita ja pallomaisia aksiaalirullalaakereita, joiden halkaisija on yli 1 000 mm, sekä Elges-nivellaakereita.

 
 

Rullajohde

Jatkuvavalulaitteistoissa rullat tukevat valutankoa ja ohjaavat sen pystysuoralta tasolta vaakasuoralle tasolle. Taipumien rajoittamiseksi rullat on pituussuunnassa tuettu useiden vierintälaakerien avulla.

Nämä laakerit toimivat alhaisilla pyörimisnopeuksilla suuren kuormituksen, roiskeveden ja korkeiden lämpötilojen vaikutuksen alaisina.

Rullien laakeroinnissa käytetään pallomaisten rullalaakerien ja lieriörullalaakerien sekä avoimia, että tiivistettyjä, jakamattomia tai jaettuja malleja ja ylemmissä lohkoissa neulalaakereita.

Jatkuvavalulaitteistojen laakerien käyttöikä vaihtelee käyttökohdan ja huollon mukaan yhdestä useisiin vuosiin. Laakerien käyttöikään vaikuttavat olennaisesti tiivistealueiden tyyppi ja laatu.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy