YHTEYSTIEDOT
Jalostus

Jauhinmyllyt

Murskauksen jälkeen kivet ja malmi, hiili ja rakennuskivi jauhetaan rouhimissa hienorakeiseksi aineeksi tai pölyksi. Jauhinmyllyjen (joita kutsutaan myös kuulamyllyiksi) avulla on jo useiden vuosien ajan rouhittu esim. kalkkikiveä sementin valmistusta tai hiiltä lämpövoimalaitoksia varten.

 
 

Aineksen rouhiminen tapahtuu käytöllä ja pystysuoralla akselilla varustetun pyörivän levyn ja sen päälle asettujen erilaisten valssien välissä, joiden vaipat on profiloitu eri tavoin. Käsiteltävä materiaali syötetään takaisin myllyyn niin kauan, kunnes sen raekoko on halutun suuruista. Valssien määrä, muoto ja järjestys vaihtelee valmistajan ja tehtävän mukaan.

 
 

Suurten kulmaliikkeiden kompensoimiseksi hiomavalssi on ohjattu pallomaisiin rullalaakereihin, joissa on levennetty ulkorengas. Nämä laakerit on suunniteltu karuihin käyttöolosuhteisiin, voimakkaisiin iskuihin ja värähtelyihin.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy