YHTEYSTIEDOT
Käyttökohteet

Laivojen alennusvaihde

Tekniset tiedot

  • Käyttöteho: P = 5 475 kW
  • Käyttökierrosnopeus: 750 min –1
  • Ulostulokierrosnopeus: 209 min –1
  • Käyttölämpötila: n. 50 °C

Vaatimukset

  • Korkea käyttövarmuus
  • Hyvä tiivistys ulkolaitamoottorikäytössä
 
 
 
Laakerien valinta

Kytkentäakseli

Kytkentäakselin kannattajina ovat käyttöpuolella pallomainen rullalaakeri 23248B.MB (1) ohjaavana laakerina ja vastapuolella lieriörullalaakeri NU1056M (2) vapaakäyvänä laakerina. Akseli siirtää vain vääntömomentin. Sen laakereita kuormittavat vain omasta painosta aiheutuvat pienet voimat ja sivukäytön vähäiset hammaspyörävoimat. Laakerien mitat määrittyvät rakenteen mukaan, minkä vuoksi laakerit ovat suurempia kuin kuormitus edellyttää. Näin ollen väsymiseliniän arviointi ei ole tarpeen.

Käyttöakseli

Käyttöakseli kantaa kahden pallomaisen rullalaakerin 23248B.MB (3, 4) hammastuksen säteisvoimat. Pääpyörimissuunnan aksiaalivoimat kohdistetaan eteenpäin ajettaessa erikseen pallomaiseen aksiaalirullalaakeriin 29434E (5). Vasemmalla sijaitseva laakeri 23248B.MB (4) kantaa lisäksi vastakkaisen suunnan pienet aksiaalivoimat. Se on säädetty pienellä välyksellä pallomaista aksiaalirullalaakeria vasten ja esijännitetty jousilla. Esijännityksen ansiosta aksiaalilaakerin rullat ja vierintäradat eivät kuormitusmuutoksen yhteydessä joudu erilleen vaan rullaavat aina liukumatta. Pallomaisen aksiaalirullalaakerin ulkorengasta ei tueta pesässä säteittäisesti, joten tämä laakeri ei voi siirtää säteisvoimia.

Ulostulosakseli

Ulostuloakselissa säteis- ja aksiaalivoimat ohjataan eri laakereille. Säteisvoimat otetaan vastaan kahdella pallomaisella rullalaakerilla 23068MB (6). Ulostulopuolen ohjaavana laakerina toimii pallomainen aksiaalirullalaakeri 29464E (7), joka kantaa eteenpäin ajettaessa muodostuvan potkurityöntövoiman ja aksiaalisten hammasvoimien välisen kuormituserotuksen. Taaksepäin ajettaessa muodostuvat vähäisemmät aksiaalivoimat kohdistuvat pienempään pallomaiseen aksiaalirullalaakeriin 29364E (8). Myös nämä kaksi aksiaalilaakeria on tuettu vastakkain pienellä aksiaalivälyksellä. Ne on esijännitetty jousilla, eikä niitä tueta pesässä säteittäisesti.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy