YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Vapaakäyvät laakerit

Kaksirivinen NAO-neulalaakeri, jossa on toistensa suhteen siirretyt pidintaskut
 
DML-painokonelaakeriyksikkö, jossa on paksuseinämäinen ulkorengas
 
DMLD-nelirengaslaakeriyksikkö, jossa on kaksoisepäkeskiö
 
 

Täydellinen pyörintäliike ja suurin tarkkuus

Pitimelliset INA-neulalaakerit ovat edistäneet vierintälaakerien käyttöä painokoneissa ratkaisevasti. Offsetpainokoneessa käytetty perinteinen pääsylinterin vapaalaakerointimalli on 50 vuoden ajan perustunut Schaeffler Groupin kehittämään ratkaisuun – kaksiriviseen neulalaakeriin, jossa on toisiinsa nähden siirretyt pidintaskut. Kun vaaditaan suurempaa kantokykyä, käytettävissä ovat moniriviset tarkkuuslieriörullalaakerit.

Vapaasti käyvän laakeroinnin etuja ovat suuri säteittäinen jäykkyys, hyvin vähäinen kitka ja täydellinen aksiaalinen siirrettävyys. Tämän vuoksi malli sopii erityisen hyvin levysylinteriin, jossa on aksiaalinen kohdistustoiminto.

Offsetkoneiden pääsylinterin laakeroinnin innovatiivisiin kehitystuloksiin kuuluvat täysin välyksettömät DML-sarjan monirenkaiset laakerit, joissa on joko yksöis- tai kaksoisepäkeskiö. Niitä käytetään tavallisesti laakeroitaessa kumisylintereitä, joiden toiminnassa tarkkuus ja pyörimistarkkuus ovat erityisen tärkeitä.

Pelkän sylinterin laakeroinnin lisäksi näiden monirenkaisten laakerien avulla voi myös muuttaa sylinterien akseliväliä esimerkiksi käynnistystä ja pysäytystä tai eri paperinpaksuuksien tasaamista varten. Tästä huolehtivat integroidut, vierintälaakeroidut epäkeskiöt vähäkitkaisesti, luotettavasti ja välyksettömästi. Tehokkaasti tiivistetty ja erikoisrasvalla täytetty kääntölaakerointi on huoltovapaa – ihanteellinen ratkaisu parhaan painolaadun takaamiseksi pitkään. Monissa tapauksissa tämän uuden mallin myötä kumi- ja levysylintereissä ei tarvita enää vierintärenkaita. Näin kustannukset alenevat ja painokoneen luotettavuus kasvaa.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy