Julkaisut
 

Tekniset tuotetiedot | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Esitteet | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Tavaravaunujen pyöräkerranlaakerit

Pyöräkerranlaakereiden pesäyksiköt

Tavaraliikenteessä on paljon erikoiskäyttöön tarkoitettuja vaunuja, esim. malmi- ja hiilivaunut, säiliövaunut, autonkuljetusvaunut, jäähdytysvaunut, massatavara- ja kappaletavaravaunut. Toimijasta ja alueesta riippuen käytetään FAG WJ/WJP-pyöräkerranlaakereita tai FAG TAROL-kartiorullalaakereita. AAR-alueella (Association of American Railroads) käytetään tuumamittaisia TAROL-laakereita. Siellä käytetään usein umpipesien sijaan adaptereita, minkä takia ainakin laakerin ulkorenkaat on valmistettava hiiletysteräksestä murtumisvaurioiden välttämiseksi. EU:n sisäisessa tavaraliikenteessä käytettäviin pyöräkerranlaakereihin sovelletaan standardeja EN12080 ja EN12082. AAR:n vaikutusalueella sovelletaan voimassa olevia AAR-määräyksiä, muutoin noudatetaan paikallisia määräyksiä.

Pyöräkerranlaakereiden rakenne ja koko valitaan paikallisten vaatimusten ja käyttökohteen mukaan. Saksan rautateiden (Deutsche Bahn) verkostossa liikennöivien tavaravaunujen teleissä käytetään yleisesti FAG WJ/WJP-lieriörullalaakereita 130x240 yhdessä Y25-pesän kanssa.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy