Julkaisut
 

Tekniset tuotetiedot | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Esitteet | 2010-09
FAG TAROL Axlebox Bearings
A wide range of variants – the right solution for every application

 
 

Tietolehti | 2010-03
Insert Bearings for Low-Floor Streetcars in Prague and Riga

 
 
YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Matkustajavaunujen ja vetureiden pyöräkerranlaakerit

Pyöräkerranlaakereiden pesäyksiköt

Pyöräkerranlaakerit koostuvat pesästä ja vierintälaakerista, ne ovat kiskoajoneuvoissa turvallisuuden kannalta kriittisiä osia. FAG-pyöränlaakereiden pesät valmistetaan valumateriaalista ja suunnitellaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Kaikkien pesien suunnittelussa käytetään FEM-laskentaa, optimoidaan jännitykset ja huomioidaan annetut raja-arvot.

 
 
 
 
 
Close

Pyöränsarjojen laakeroinneissa voidaan käyttää FAG WJ/WJP-lieriörullalaakereita, täydellisiä FAG-lieriörullalaakeriyksiköitä tai FAG TAROL-kartiorullalaakeriyksiköitä. FAG TAROL-kartiorulla- ja FAG-lieriörullalaakeriyksiköt ovat asennusvalmiita yksiköitä, jotka on rasvattu ja tiivistetty tehtaalla. X-life FAG TAROL S -kartiorullalaakerit integroidulla tiivistimellä mahdollistavat alhaisen kitkamomentin ja soveltuvat erityisen hyvin pitkälle huoltovälille.s

 
 
 

Kaikki FAG-pyöräkerranlaakerit on suunniteltu kestämään pitkiä ajomatkoja ja huoltovälejä. Voitelu ja tiivistys riippuvat käyttökohteesta ja paikallisesta ilmastosta.

Laakerit valmistetaan EN12080 standardin mukaan. Pyöränsarjalaakerin soveltuvuus käyttökohteeseen varmistetaan testaamalla sen suorituskyky EN12082 standardin mukaan.

Kunnonvalvontaan tarkoitetut mekatroniset komponentit täydentävät tuotevalikoimaa.

Käyttökohteen mukaisia erikoispiirteitä:

Vetureiden pyöräkerranlaakereille on ominaista erittäin suuri kantokyky.

Suurnopeusjunien laakerit valmistetaan turvallisuussyistä teräksestä, joka täyttää erityisen tiukat puhtausvaatimukset. Laakereissa on kosketukseton tiivistys, jotta niitä voidaan käyttää alhaisissa käyttölämpötiloissa. Niissä käytetään suurnopeuskäyttöön tarkoitettua erikoisrasvaa.

Lähiliikenteen junat joutuvat jarruttamaan muutaman minuutein välein, mikä kuormittaa laakerirasvaa huomattavasti. Päinvastainen tilanne on kaukoliikenteessä, jossa käytettävän kiskokaluston laakerit on suunniteltu kestämään suuria nopeuksia. Matalalattiaraitiovaunuissa ei voida käyttää telejä ollenkaan. Niiden sijaan käytetään yksittäin laakeroituja pyöriä erillisripustuksella.

 
Napalaakerointi

Matalalattiaraitiovaunuissa ei voida käyttää telejä ollenkaan. Niiden sijaan käytetään yksittäin laakeroituja pyöriä erillisripustuksella.

 

FAG-napalaakerointi on todettu hyväksi monissa sovelluksissa. FAG-kartiorullalaakeripari on asennettu tehtaalla niin, että laakerointi on asennuksen jälkeen välyksetön. Näin saavutetaan hyvät vierintäominaisuudet, pidempi käyttöikä ja pitkät huoltovälit.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy