Julkaisut
 

Tekniset tuotetiedot | 2010-07
Products for railway applications

 
 

Esitteet | 2015-07
Expertise in Bearing Technology and Service for Rail Vehicles

 
 
YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Ajomoottorin ja vaihteistojen laakerit

Ajomoottorien pesäyksikkö
 

Asiakaskohtaiset voimansiirtokonseptit

Nykyaikaisten voimansiirtokonseptien tulee olla käytettävissä varmasti ja nopeasti. Schaeffler tarjoaa integroituja vierintälaakeriratkaisuja kaikille sähkökäyttöjen valmistajille. Innovatiivisia tuotteita, jotka suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja tarjoavat kustannustehokkaita ratkaisuja.

 
 
 
 
 
Close
 
 
Sähköeristetyt laakerit
 

Sähkömoottoreiden laakereissa saattaa epäsuotuisissa oloissa ilmetä sähkön läpivirtauksen aiheuttamia vaurioita. Tämän välttämiseksi Schaeffler tarjoaa innovatiivisia laakeriratkaisuja, kuten esimerkiksi oksidikeraamilla pinnoitetut ulko- tai sisärenkaat tai keraamisilla vierintäelimillä varustetut hybridilaakerit. Pinnoitetut laakerit suojaavat pinnoitteen paksuudesta riippuen 500 V tai 1000 V läpilyöntijännitteiltä. Vieläkin paremman suojan antavat keraamisilla vierintäelimillä varustetut hybridilaakerit.

 
 
 
 
 
Close
 
 

Text ????

 
Hybridilaakerit
 

FAG-hybridilaakerit ovat hyvä vaihtoehto Insutect-pinnoitetuille laakereille. Hybridilaakereiden renkaat ovat vierintälaakeriterästä. Vierintäelimet on valmistettu keraamista, ne ovat täysin kulutuksenkestäviä ja suojaavat sähköylimenolta.

Hybridilaakereilla rasvan käyttöikä on pidempi kuin kestovoidelluilla vakiolaakereilla. Lisäksi pienet vierintälaakerit ovat kustannustehokkaampia hybridiversiona kuin keraamipinnoitteella. Tuotevalikoimassa olevat hybridilaakerit ovat kuulalaakereita ja lieriörullalaakereita.

Edut keraamipinnoitettuihin laakereihin verrattuna:

  • Hybridilaakerit suojaavat parhaiten sähköylimenolta.
  • Hybridilaakerit mahdollistavat korkeammat pyörimisnopeudet pienemmällä kitkalla ja siten alhaisemmat käyttölämpötilat.
  • Hybridilaakereilla on paremmat hätäkäyntiominaisuudet kuin vakiolaakereilla.

Hybridikuulalaakereiden ominaisuudet teräskuulalaakereihin verrattuna:

  • samat dynaamiset kantoluvut Cr
  • 30% pienemmät staattiset kantoluvut C0r
  • 20% korkeammat rajakierrosluvut nG
 
Jousituksen laakerit
 

Tavarajunien sähkövetureihin asennetaan FAG jousituksen laakerit ajosuuntaan nähden poikittain asennetun ajomoottorin tukemiseksi. Ajomoottori on kiinnitetty suoraan vetoakselin päälle kahteen laakerisijaan, jotka ovat suoraan vetoakselilla. Laakerit kestävät yli kaksi miljoonaa ajokilometriä.

Schaefflerin kartiorullalaakerit, pallomaiset rullalaakerit ja lieriörullalaakerit takaavat jousituksen laakeroinnin pitkän käyttöiän. Värähtelyn ja iskujen aiheuttamien suurten kuormitusten kantamiseen käytetään esimerkiksi vahvistetulla levypitimellä varustettuja erikoiskartiorullalaakereita. Pyynnöstä on saatavana myös muita malleja, kuten laipallisella ulkorenkaalla tai sähköeristyksellä varustettuja rullalaakereita.

 
Vaihteiston laakerit massiivimessinkipitimellä
 

Kiskokaluston vaihteistoissa käytettävien vierintälaakereiden tulee kestää äärimmäisiä kuormituksia ja ympäristövaikutuksia. Niiden tulee soveltua suurille pyörimisnopeuksille, suurille kuormituksille, korkeille lämpötiloille sekä suurille värähtely- ja iskukuormituksille.

Etenkin pidin joutuu kovalle koetukselle. Voimansiirrossa yleisesti käytetyistä nelipiste- ja kartiorullalaakereista käytetään siksi yksiosaisia, mieluiten ulkorengasohjatuvia, massiivimessinkipitimiä.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy