YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Vapaakytkimet

INA-vapaakytkimet ovat yksisuuntaisia kytkimiä, jotka koostuvat ohutseinämäisestä, vedetystä ulkorenkaasta, jossa on lukituskiilataskuja sekä muovipitimestä ja jousilla asennetuista neularullista.

Vapaakytkimet välittävät vääntömomentteja yhteen suuntaan ja niillä on alhainen kitkavastus tyhjäkäynnillä toiseen suuntaan.

Asiakkaiden vaatima korkea kytkentätarkkuus ja -taajuus saavutetaan INA-vapaakytkimissä luotettavasti pysyvällä jousivoimalla.

Muovijouselliset vapaakytkimet ovat edullisempi vaihtoehto, koska jouset ovat osa pidintä. Jouset voidaan valmistaa myös teräksestä, jolloin kytkentätarkkuus paranee.

Vapaakytkimet asennetaan painamalla ne pesään, aksiaalista lukitusta ei tarvita. Muovipesään tulevat vapaakytkimet voidaan toimittaa myös ulkorenkaan rihlauksella, mikä tukee vääntömomentin välittymistä ja mahdollistaa helpon press-fit-asennuksen.

On huomattava, että vapaakytkin on yksisuuntainen kytkin eikä laakeri. Mikäli vapaakytkimeen kohdistuu säteisvoimia, se on laakeroitava. Laakerointi voidaan myös integroida vapaakytkimeen, jolloin puhutaan HFL-vapaakytkimestä.

Laakeroinnissa voidaan käyttää neula- tai liukulaakereita. Liukulaakerit ovat edullisempia ja etenkin pienissä vapaakytkimissä parempi vaihtoehto, koska ne vievät vähemmän tilaa. Niiden kitkamomentti on kuitenkin neulalaakereita suurempi.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy