YHTEYSTIEDOT
Tuotevalikoima

Lineaarilaakerit

 
 
 
 

Lineaari-kuulalaakerit

Lineaari-kuulalaakerit ovat erikoiskuulalaakereita, joissa on useita kuularivejä. Nämä laakerit mahdollistavat koneenosan liikkumisen suoraviivaisesti akselilla alhaisella kitkalla. Schaeffler Groupilla on kattava valikoima lineaari-kuulalaakereita: kompakti-, kevytrakenne- ja massiivisarja.

Kevytrakennesarjan lineaari-kuulalaakereissa ei ole ulkorengasta, vaan laakerin ullkohalkaisijalla useita vierintäratalevyjä, joilla lineaarilaakereiden kuulat pyörivät. Vastavierintäratana kaikissa lineaari-kuulalaakereissa toimii INA-akseli, joka on valmistettu tarkkaan työstetystä teräksestä.

INA-lineaari-kuulalaakerit mahdollistavat kitkattoman ja tasaisen lineaariliikkeen. Mahdolliset +/- 40 kulmaminuutin linjausvirheet liitäntärakenteessa voidaan tasata.

Akselit

Akselit on valmistettu joko nuorrutusteräksestä tai ruostumattomasta vierintälaakeriteräksestä. Akseleiden otsapinnat voidaan työstää asiakkaan toiveen mukaisesti: esim. sileät otsapinnat, hiotut akselitapit, kierretapit tai kierreporaus.

Nuorrutusteräksestä valmistettujen akseleiden pintakovuus on 670 - 840 HV. Kevytrakenteita varten voidaan toimittaa myös onttoja akseleita.

Schaeffler Groupin tuotevalikoimassa olevat yksiosaiset akselit ovat max. 6000 mm:n pituisia.

Akseleihin voidaan asentaa juoksurullia ja lineaarikuulalaakereita. Nämä lineaarijohteet ovat erittäin monikäyttöisiä ja niillä on rajaton iskupituus, ne ovat tarkkoja ja erittäin kantokykyisiä. Lisäksi ne kestävät suuria nopeuksia.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy