YHTEYSTIEDOT
Polkupyörät & urheiluvälineet

Palvelut

 

Uusia konsepteja, luovia ratkaisuja

Kokeneet sovellusinsinöörimme ympäri maailman tukevat asiakasta tuotekehityksen kaikissa vaiheissa. Yhdessä asiakkaan kanssa kehitämme uusia konsepteja ja luovia ratkaisuja, jotka soveltuvat parhaiten käyttökohteeseen. Hyödy asiakaskohtaisesti räätälöidyistä, korkealaatuisista ratkaisuista, jotka säästävät kustannuksia ja pidentävät laitteiston käyttöikää.

Suunnittelu

INA- ja FAG-tuotteilla toteutetut asiakaskohtaiset komponentit ja järjestelmäratkaisut ovat ydinosaamistamme. Suunnitteluvaiheessa alkanut yhteistyö asiakkaan kanssa mahdollistaa uusimpien, osittain itse kehitettyjen tietokoneavusteisten työkalujen tehokkaan hyödyntämisen.

Laakerilaskenta ja -valinta

Schaeffler Groupin kehittämä BEARINX® on markkinoiden johtava laakerilaskentaohjelma. Ohjelmalla voidaan analysoida tarkasti kaikki INA/FAG-laakeroinnit – yksittäiskomponenteista täydellisiin akselijärjestelmiin. Kaikkien laakerityyppien sisäinen rasitus lasketaan aina yksittäistä vierintäelinkosketusta myöten, ja se voidaan esittää taulukkona tai graafisesti. BEARINX® määrittelee laakeroinnin laskennallisen käyttöiän tarkasti yksittäisten kosketuspintojen rasituksen perusteella.

Simulaatio

Suunnittelu- ja mallintamisvaiheessa käytämme uusimpia menetelmiä, kuten dynaamista simulaatiota ja FEM-analyysiä.

Testaus

Tekniseen testaukseen tuote tulee vasta sen jälkeen, kun se on optimoitu laskennan ja simuloinnin avulla. Pyynnöstä voimme testata asiakkaan mallikappaleet kaikissa tilanteissa ja kaikkien toimintojen osalta jossakin modernisti varustelluista T&K-keskuksistamme – kulumisominaisuuksista aina äänitasoon asti. Sarjatuotantoon tuote voi siirtyä vasta tiukkojen, käytännönläheisten testisarjojen jälkeen.

Pinnoitus

Pinnoitteet vaikuttavat moniin laakerin ominaisuuksiin, kuten kulumiseen, korroosionkestävyyteen, sisäänajo- ja varakäyttöominaisuuksiin, erilaisten aineiden kestävyyteen, toimintaan rajavoitelussa... Jos esim. erityisen tehokas korroosiosuojaus on tärkeä ominaisuus, käytämme galvanoimalla toteutettavaa, katodista Corrotect®-ruosteensuojaa. TRIONDUR on oikea ratkaisu, jos odotettavissa on voimakas, pitkäkestoinen tribomekaaninen kuormitus yhdistettynä rajavoiteluun.

Materiaalit

Yhdistelemme erikoisteräksiä, kuten Cronidur 30:tä, PEEK-erikoismuovia, keramiikkaa ja karkaistua amagneettista vierintälaakeriterästä saavuttaaksemme asiakkaillemme mahdollisimman suuren hyödyn. Keraamiset tai teräksiset vierintäelimet, messingistä tai PEEK-muovista valmistetut pitimet, muoviset laakerirenkaat... Käyttötarkoitus määrittelee käytettävän materiaalin. Ja sinä määrittelet käyttötarkoituksen!

Tribologia

Voitelu vaikuttaa suuressa määrin laakerin luotettavuuteen ja käyttöikään. Kaikki tuotteidemme ensivoiteluun käytettävät rasvat testataan ennen käyttöä huolellisesti talon omassa voiteluainelaboratoriossa. Lääketekniikan käyttöön tarkoitettujen rasvojen osalta testataan myös mm. niiden säteilynsietokyky. Erityistä huomiota tällä alueella on kohdistettu kestovoiteluun.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy