YHTEYSTIEDOT
Käyttökohteet

Generaattori

Tuulivoimalan tornissa toimivaan generaattoriin kohdistuu huomattavasti suurempia värähtelykuormituksia kuin maassa sijaitsevaan vastakappaleeseen. Tämä ylimääräinen kestokuormitus vaikuttaa erityisen negatiivisesti pitimiin ja rasittaa käytettävää voiteluainetta.

Generaattorin laakereiden ominaisuuksista merkittäviä ovat paitsi pyörimisnopeus, koko ja rakenne myös voitelu sekä suoja mahdollista sähkön läpivirtausta vastaan. Generaattorin laakerointiin käytetään yleensä kahta urakuulalaakeria tai yhtä urakuulalaakeria ja yhtä lieriörullalaakeria.

Generaattorilaakereiden sähköeristys

Tuulivoimalan generaattorin läpi ohjautuva sähkövirta voi aiheuttaa laakerirenkaiden vierintäratoihin vakavia vaurioita, kuten sulamiskraatereita ja uurteita. Korjauskustannukset voivat nousta suuriksi. Onkin järkevää jo suunnitteluvaiheessa suorittaa ennaltaehkäiseviä toimia, joilla tällaiset vahingot ja seisokit estetään ja jotka auttavat alentamaan kustannuksia. Monissa tapauksissa riittää, että tuulivoimalaan asennetaan sähköeristetyt laakerit.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy