YHTEYSTIEDOT
Käyttökohteet

Roottoriakseli

 
 
 

Roottoriakselin laakeroinnilla on keskeinen merkitys tuulivoimalassa. Siihen vaikuttavat välittömästi kaikki tuulen aiheuttamat voimat ja momentit. Vierintälaakereihin kohdistuu erittäin dynaamisia kuormituksia ja ympäristöolosuhteita. Schaefflerin asiantuntijat kehittävät yhdessä asiakkaan kanssa tehokkaimman laakeroinnin kuhunkin käyttökohteeseen.

Akselilaakerointi

Perinteisessä, hyväksi havaitussa ratkaisussa käytetään ohjaavista ja vapaista laakereista koostuvaa laakerointia, joka sisältää pallomaisia rullalaakereita, lieriörullalaakereita ja kartiorullalaakereita.

Napalaakerointi

"Säädettävässä" laakeroinnissa käytetään kahta kartiorullalaakeria. Vaihtoehtona on ohjaavasta ja vapaasta laakerista koostuva laakerointi, jossa käytetään yhtä yhdistettyä kartiorullalaakeria ja yhtä lieriörullalaakeria.

Yksilaakeriset ratkaisut

Näissä rakenteissa voiman ja momentin vastaanotto keskitetään yhteen moniriviseen vierintälaakeriin. Laakerin toteuttaminen kaksirivisenä kartiorullalaakerina riippuu käyttöolosuhteista. Sama koskee mitoitusta: suurten laakereiden leveys voi olla jopa yli 400 mm ja ulkohalkaisija yli 3 000 mm.

Roottorien laakeripesät

Nykyaikaisilla laskentamenetelmillä määritetyt laakeripesät takaavat voimien ja momenttien optimaalisen vastaanoton. Ratkaisut ovat lähes aina asiakaskohtaisia ja laakeripesät optimoidaan käytettävien laakereiden mukaan.

 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 
Close
 
 
 
 
 
 
 
 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy