Julkaisut
 

Esitteet | 2005-09
BEARINX®-online Spindle Calculation

 
Laakerilaskenta

BEARINX-online karalaskenta

Tehokas INA/FAG-laskentaohjelma – nyt myös online-versiona
Tämä palvelu on tarkoitettu vain INA/FAG-suora-asiakkaille tai INA/FAG-jälleenmyyjille!

 

Monissa markkinoilla olevissa laskentatyökaluissa käytetään usein pitkälti yksinkertaistettuja laskentamenetelmiä. Yksinkertaiset laskentamenetelmät eivät huomioi akselin taipumaa, sovitesijojen suuntavirheitä tai laakerityyppien erilaisia jousto-ominaisuuksia lainkaan. Myös laakereiden sisäinen kuormituksen jakautuminen – ratkaiseva seikka väsymisajan kannalta – määritetään usein likiarvomenetelmin.

 

BEARINX-onlinen ansiosta voit määrittää vierintälaakereiden todellisen kuormituksen akselin taipuman ja jousto-ominaisuudet huomioon ottaen. Tällöin lasketaan tietysti tarkasti myös laakerin sisäinen kuormituksen jakautuminen aina kosketuspaineen laskentaan asti vierintäelimen todellinen profiili huomioon ottaen.

 
Kara-asennelman tietojen syöttö käy helposti
 
INA/FAG-vierintälaakereiden tietokanta
 
Akselin liikkeet graafisena esityksenä
 
 

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

BEARINX-online-karalaskennan algoritmit ovat identtisiä INAn ja FAG:n käyttämän BEARINX-ohjelman algoritmien kanssa. BEARINX-online-karalaskennan ansiosta voit omalla työpisteelläsi tehdä monilaakeroitujen, yksiakselisten akselijärjestelmien laskelmia.

Java-pohjainen käyttöliittymä tukee tietojen syöttöä. Graafinen esitys antaa yleiskuvan konstruktiosta ja helpottaa tietojen tarkistamista.

INA- ja FAG-vakioohjelman sisältämät vierintälaakeri- ja geometriatiedot saat helposti käyttöösi integroidusta tietokannasta. Varsinainen laskenta tapahtuu INAn tehokkailla laskentapalvelimilla.

Neuvontainsinöörit apunasi

BEARINX-online-karalaskennan avulla luomasi syöttötiedot ovat yhteensopivia BEARINX-ohjelman kanssa. Näin tiedonvälitys neuvontainsinööriemme kanssa helpottuu ja vältämme päällekkäisen työn.

Selkeä HTML-muotoinen tulosdokumentaatio ja graafinen esitys akselin liikkeistä ja laakereiden sisäisen kuormituksen jakautumisesta helpottavat suunnitellun rakenteen analysointia. Online-opetusohjelman ja perusteellisen tukijärjestelmän ansiosta voit helposti hyödyntää BEARINX-online-karalaskennan kaikkia käyttömahdollisuuksia.

DIN ISO 281 -standardin lisälehdessä 4 (huhtikuu 2003) määritellään yhtenäinen tapa laskea laakereiden väsymiselinikä nykyisen tekniikan tason mukaista tietokoneavusteista laskentamenetelmää käyttäen. Tämä laskentamenetelmä on tietenkin käytössäsi myös uudessa online-versiossa.

 
Kaikki ei hoidu Internetin avulla: henkilökohtainen neuvontayhteys on varsinkin karalaakereiden suunnittelussa erittäin tärkeää.

Yhteistyön tehostaminen

BEARINX-online-karalaskentaohjelman tarkoitus ei ole korvata Schaefflerin neuvonta- ja laskentapalvelua. Päinvastoin haluamme ohjelman avulla tehdä vieläkin tiiviimpää yhteistyötä kanssasi. Tarkoituksena on tehdä jo tuotekehitysprosessin varhaisessa vaiheessa yhdessä alustavat vierintälaakerivalinnat, jotta sinun tuotekehitystyöhön käyttämäsi aika lyhenee.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy