LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Apuvälineet
YHTEYSTIEDOT
 
Asennus ja irrotus

Apuvälineet

Laakerinkäsittelytyökalu

Laakerinkäsittelytyökalulla BEARING MATE keskikokoisten ja suurten vierintälaakereiden käsittely on helppoa. Sitä voidaan käyttää myös tapauksissa, joissa laakeri lämmitetään ennen asennusta.

Työkalu koostuu kahdesta kahvasta ja kahdesta teräspannasta. Teräspannat kiristetään tiukasti laakerin ulkorenkaan ympärille. Pallomaisia rulla- ja kuulalaakereita käsiteltäessä toimitukseen kuuluvat lukituslevyt estävät sisärenkaan kääntymisen.

Laakerinkäsittelytyökalun avulla laakeria voidaan siirtää joko käsin tai nosturilla. Nosturia käytettäessä laakeria voidaan kääntää haluttuun asentoon kahden kantohihnan avulla.

Työkalua ei tarvitse irrottaa laakeria lämmitettäessä. Se venyy vastaavasti laakerin laajetessa.

Työkalu soveltuu max. 500 kg painoisille laakereille ja max. +160 °C lämpötiloille.

 
 

Asennuspasta

Asennuspasta helpottaa laakerirenkaiden liikkumista asennettaessa ja estää niiden ns. Stick-Slip -vaikutusta, kulumista sekä raapivien asennusnaarmujen ja soviteruosteen syntymistä. Se suojaa myös korroosiolta.

Asennuspastan käyttölämpötila-alue on –30 °C ... +150 °C.

Pasta kestää vettä, vesihöyryä sekä useimpia emäksisiä ja happamia aineita.

 
 

Ruostesuojaöljy

Ruostesuojaöljy suojaa pakkauksesta otettuja laakereita. Se soveltuu myös muiden sisätiloissa varastoitavien koneenosien paljaiden metallipintojen pitkäaikaiseen korroosiosuojaukseen.

Ruostesuojaöljyä ei yleensä tarvitse pestä pois vierintälaakereista. Se on neutraali lähes kaikkiin markkinoilla oleviin laakerirasvoihin ja -öljyihin nähden.

Suojaöljy voidaan tarvittaessa poistaa emäksisillä tai neutraaleilla pesuaineilla.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy