LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Hydraulityökalut
LISÄTIETOJA

FAG Mounting Manager

Kartioreikäisten vierintälaakereiden asennusohjeet

FAG Mounting Manager

 
Julkaisut
 

Tekniset tuotetiedot | 2017-11
Hydraulic Nut HYDNUT

 
 

Tekniset tuotetiedot | 2010-06
FAG Pressure Generation Devices

 
YHTEYSTIEDOT
 
Asennus ja irrotus

Hydraulityökalut

Hydraulisilla työkaluilla saavutetaan suuria asennusvoimia. Siksi ne soveltuvat etenkin suurten laakereiden tai kartioreikäisten osien asentamiseen ja irrottamiseen. Hydraulimuttereita käytetään asennuksessa. Paineen tuottamiseen käytetään öljyinjektoreita, käsipumppuja ja hydrauliyksiköitä.

Asennusmenetelmät
Kartioreikäiset laakerit asennetaan joko suoraan kartioakselille tai kiristys-/vetoholkilla lieriöakselille. Laakerivälys määritetään joko mittaamalla laakerin aksiaalista siirtymää kartiolla tai perinteisesti rakotulkilla.

Aksiaalisen siirtymän mittaaminen kartiolla
Laakeri asetetaan hydraulimutterilla asennuksen aloituskohtaan kartiosovitteelle. Kyseiselle laakerille määritelty aloituspaine varmistetaan digitaalisella painemittarilla, joka on käsipumpussa PUMP1000-4L-CONTROL. Annetun siirtymän saavuttamiseen tarvitaan tietty määrä öljyä. Tämä saavutetaan määritellyllä iskuluvulla. Iskujen määrä näkyy käsipumpun iskumittarissa.

Tämän asennusmenetelmän etuja ovat:

  • helpottaa asennusta
  • on erittäin turvallinen ja tarkka
  • mahdollistaa tiivistettyjen laakereiden oikean asennuksen.


Säteisvälyksen pienentymän mittaaminen
Kun laakeria siirretään kartiosovitteella, niin sisärengas laajenee ja säteisvälys pienenee. Tämä säteisvälyksen pienentymä ilmoittaa, kuinka tiukalla sovitteella laakeri on asennettu. Säteisvälyksen pienentymä mitataan rakotulkilla.

 
 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy