LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Kartiomittalaitteet
YHTEYSTIEDOT
 
Mittalaitteet

Kartiotulkit ja kartiomittalaitteet

Kartiotulkeilla ja kartiomittalaitteilla tarkistetaan tuotannossa kartiosovitteet. Tämä on tärkeää, jotta laakerin ja laakerisovitteen pinnat sopivat täydellisesti yhteen.
Kartiotulkkien lisäksi löytyy mittalaitteita erilaisille kartiokulmille.

 
 

Kartiomittalaite kartiolle 1:12 ja1:30

Kartiomittalaitteella MGK133 voidaan mitata ulkokartiot 1:12 ja 1:30, joiden halkaisija on 27 mm – 205 mm.

Mittaustulosten toistettavuus on alle 1 µm.

Kartiomittalaite lepää kartiolla neljän karkaistun ja kiillotetun tukinastan varassa. Nämä tukinastat ja vastintappi määräävät mittalaitteen aseman kartiolla. Vastintappi voidaan asentaa joko mittalaitteen etu- tai takapuolelle.

Laitteen sisäpuolella on kaksi liikkuvaa mittakärkeä. Toinen niistä mittaa pienempää ja toinen suurempaa kartiohalkaisijaa. Mittakärkien välinen etäisyys on määritetty. Tarkkuusosoitintulkki näyttää kartiohalkaisijan poikkeaman nimellisarvosta molemmissa mittauspisteissä.

Mittalaite kalibroidaan Schaefflerin kartiotulkilla (tilattava erikseen).

 
 

Kartiomittalaite kartiokulmille 0° – 6°

Kartiomittalaitteella MGK132 voidaan mitata ulkokartiot, joiden kulma on 0° – 6° ja halkaisija 90 mm – 360 mm.

Mittaustulosten toistettavuus on alle 1 µm.

Kartiomittalaite lepää työkappaleen päällä neljän karkaistun, hiotun ja läpätyn kiskon varassa. Kiskot muodostavat 90° kulman. Mittalaitteen edessä tai takana oleva vastintappi määrää sen tarkan aseman kartiolla.

Kiskojen välissä on liikkuva mittaluisti. Laitteen runkoon kiinnitetty mittakello vaikuttaa mittaluistia vasten ja mittaa kartiohalkaisijan poikkeamaa nimellisarvosta. Mittaluistiin kiinnitetty tarkkuusosoitintulkki mittaa kartion poikkeamaa nimellisarvosta.

Mittalaite kalibroidaan Schaefflerin kartiotulkilla (tilattava erikseen).

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy