Julkaisut
 

Luettelo | 2018-05
Vierintälaakereiden asennus ja kunnossapito
Tuotteet Palvelut Koulutus

 
YHTEYSTIEDOT
 
Mittausmenetelmät

Taajuusvasteanalyysi

Taajuusvasteanalyysi on yksi värähtelyvalvonnan erikoismuoto. Se tarkastelee konetta kokonaisuutena, ei siis yksittäisiä osia. Tarkoituksena on selvittää koneen kokonaisvärähtelyominaisuudet. Tätä varten luodaan tietokoneelle malli laitteesta ja määritellään useita mittapisteitä. Sitten konetta stimuloidaan impulssivasaralla. Mittaamalla samanaikaisesti herätettä ja sen synnyttämää värähtelyä eri mittapisteistä koneen värähtelymalli voidaan laskea ja esittää kolmiulotteisesti.

 

Taajuusvasteanalyysi soveltuu useisiin tarkoituksiin:

  • Ominais- ja resonanssitaajuuden määrittäminen:
    Jokaisella laitteella on yksi tai useampia ominaistaajuuksia laitteen rakenteesta, kuten painosta ja jäykkyydestä riippuen. Jos esimerkiksi laitteen moottorin pyörimisnopeus on ominaistaajuusalueella, voi laitteessa syntyä voimakasta värähtelyä. Schaeffler-värähtelyasiantuntijat voivat tehdä taajuusvasteanalyysin perusteella rakennemuutosehdotuksia laitteistoon.
  • Laitteen "pehmeän kohdan" löytäminen
    Jos värähtelytaso on laitteen käyttöönoton tai teknisen muutoksen jälkeen korkealla, voi syynä olla "pehmeä kohta". Tällä tarkoitetaan jäykkyysongelmaa, joka johtuu tavallisesti kahden koneenosan puutteellisesta liitoksesta, kuten esimerkiksi ruuviliitoksesta. Mittauksista tehdään liikeanimaatio laitteen liikkeistä analyysiä varten. Yksittäisten koneenosien liikkeet toisiinsa nähden paljastavat nopeasti laitteen "pehmeän kohdan". Lopuksi voidaan suunnitella yhteistyössä asiakkaan kanssa tarvittavat rakennemuutokset laitteeseen.
 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy