LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Vapaakytkimet
 
Julkaisut
 

Luettelo | 2019-01
Rolling bearings
Ball bearings, Roller bearings, Needle roller bearings, Track rollers, Bearings for screw drives, Insert bearings/housing units, Bearing housings, Accessories

 
YHTEYDENOTTO
 
Vierintä- ja liukulaakerit

Vapaakytkimet

 

Vapaakytkimet ovat yhteen suuntaan vaikuttavia kytkimiä, ne koostuvat ohutseinäisistä, kylmämuovaamalla valmistetuista kiilauraisista ulkorenkaista, muovipitimistä, painejousista ja neuloista. Ne kestävät vääntömomentteja yhdessä suunnassa ja ovat säteissuunnassa tilaa säästäviä. Vapaakytkimiä on ilman laakerointia tai laakeroinnilla.

Vapaakytkimet ovat momenttia välittäessään hyvin tarkkoja, koska neulojen yksittäisjousitus varmistaa akselin, neulojen ja kiilaurien jatkuvan kosketuksen. Ne sallivat korkeat kytkentätaajuudet pienen massansa ja siihen liittyvän puristuselementtien alhaisen hitausmomentin ansiosta. Sen lisäksi niillä on vain pieni tyhjäkäynnin kitkamomentti.

Vapaakytkimiä voidaan käyttää monissa eri sovelluksissa, esim. askelvaihteena, takaisinpyörinnän estimenä tai ohituskytkimenä. Näin vapaakytkin huolehtii ohitus- tai pysäytystoiminnosta.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy