LISÄTIETOJA

medias®-tuoteohjelma

Ohutrengaslaakerit
YHTEYDENOTTO
 
Vierintä- ja liukulaakerit

Ohutrengaslaakerit

Ohutrengaslaakerit ovat äärimmäisen tarkkoja, hiljaisia ja hyvin kantokykyisiä. Näitä kuulalaakereita on kolmea erilaista rakennetyyppiä, joissa on hyvin pieni, enimmäkseen neliömäinen poikkileikkaus. Poikkileikkaus pysyy yhden sarjan sisällä muuttumattomana myös akselin ja pesäporauksen halkaisijan ollessa suurempi. Siksi laakereita kuvataan myös sanoilla Constant Section (CS). Tämä erikoisuus erottaa ohutrengaslaakerit perinteisistä laakereista, jotka on normitettu ISO-sarjojen mukaan.

Asteittain voidaan siis valita suurempi halkaisija ja näin saada käyttöön kuormitettavampi laakeri ilman, että myös akselin halkaisijaa täytyy muuttaa. Ohutrengaslaakereilla voidaan siten toteuttaa hyvin kevyitä ja tilaa säästäviä konstruktioita.

Urakuulalaakerit, nelipistelaakerit, viistokuulalaakerit

Ohutrengaslaakereita on urakuulalaakereina (C), nelipistelaakereina (X) ja viistokuulalaakereina (E). Jokaista rakennetta on eri sarjoina. Sarjat vastaavat poikkileikkauskokoja. Kuulat on sovitettu sarjoihin.

Urakuulalaakerit ottavat vastaan säteiskuormituksia ja molemminpuolisia aksiaalikuormituksia.

Nelipistelaakerit ottavat vastaan säteiskuormituksia ja molemminpuolisia aksiaalikuormituksia ja toimivat näin ollen kaksirivisten viistokuulalaakerien tapaan.

Viistokuulalaakerit voidaan täyttää optimoidulla määrällä kuulia ja niillä on 30° kosketuskulma. Ne ottavat vastaan huomattavasti korkeampia säteiskuormituksia kuin ura- tai nelipistelaakerit ja aksiaalisesti ne ottavat voimia vastaan yhdestä suunnasta. Erityisiin tarpeisiin viistokuulalaakereita toimitetaan myös yhteensovitettuina laakereina. Nämä yhdistelmät ovat sitten huomattavasti jäykempiä ja kantokykyisempiä kuin yhden laakerin ratkaisut.

 

Schaeffler käyttää evästeitä sivustonsa käytettävyyden optimoimiseksi. Jatkamalla verkkosivujen käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja

Hyväksy